Fyra bokstäver från mig till er

Tack!

Nu har det gått fyra dygn sedan jag skrev mitt blogginlägg om att jag söker nytt jobb. Det har setts av fler än jag i min vildaste fantasi kunde föreställa mig.

Jag är vimmelkantig och rörd över hur fantastiska ni är som tar er tid att läsa det jag skriver, och sedan delar det vidare i era nätverk. Många av er har dessutom adderat en mening eller två. Vissa har skickat dm till mig med peppande ord, eller en kram. Jag har även fått några spännande tips att följa upp.

Tack snälla. Era kommentarer och handlingar gör mig tårögd.

Så i måndags klockan 16.00 stängde jag ner. Raderade mailkontot. Släckte ner datorn. Larmade på. Och vände ryggen till dået. Nu går jag mot nya äventyr och möjligheter. Är hoppfull och nyfiken på vad som finns runt hörnet.

Change is good. Eller hur?

 

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
 • Marcus Hanser

  The only constant is change. // Coco Chanel

 • Lars Sjöström

  Företag och myndigheter i Sverige fattar ca en miljon (1 000 000) anställningsbeslut varje år. Fler i högkonjunktur och färre i lågkonjunktur. Spannet är 800 000 – 1 400 000. Alla är jobböppningar och möjligheter. Många kommer aldrig ut på arbetsmarknaden bl.a. pga. att någon hittar jobbet innan det publiceras eller tom innan arbetsgivaren vet att han/hon behöver en arbetskraft till. Tillfället ger möjligheten. Att vara aktivt, som du är, ger tydliga konkurrensfördelar. Att aktivera alla sina nätverk. Bygg släktträd, kompisträd, tidigare kundträd, tidigare jobbarkompisträd, kompiskompisträd etc. Se till att ingen undgår info om att du letar jobb. Följ ”alla” rekryteringsföretag som finns på twitter. Ofta kommer jobb ut där innan de annonseras. Registrera dig i ”alla” CV-databaser. Strukturera jobbsökeriet på samma sätt som om du är projektledare och följer en plan med aktiviteter, hålltider, kontrollstationer mm.
  Jag är tvärsäker att du kommer att lyckas. Det kan ta lite tid men med din aktivitet kommer många att jobba åt dig.
  @sjolars:twitter 

  • Sanasi

   Tack Lars. Både för fina ord och nyttiga råd. Det uppskattas verkligen.