Valborg

Vintern rasade. Det var Cortegekarnevaler. Flickor som fnittrade. Pojkar på gränsen till män. Berusning. Glädje. Kyssar i gräset och leriga knän. Tårar och brustna hjärtan. Tomma flaskor som glömdes kvar. Skrynkliga kläder och utsmetat smink. En gång en del av våren. Lika självklart som syret vi andades. Vi var unga. Odödliga. Och framtiden var målad i purpur.

Nu vuxna. Allvaret kom ikapp och ungdomens glädjebubbel ligger glömt. Undangömt långt in under måsten och etikett. Valborg. En städad historia med middagsbjudningar, välkomstdrink och tacktal. Allt paketterat i trevligheten. Artiga leenden och djupa samtal. Vi pratar barn och blöjor. Dricker lagom. ”Det är ju en dag i morgon, och så.”

I år såg vi det på avstånd. Efter en dag av jobb. En måndag som alla andra, men ändå inte. Vi öppnade en flaska vin och tittade ut genom nyputsade fönster. Majbrasornas rökpelare vittnade om skratten som befann sig på annan plats och himlen exploderade i regnbågens alla färger. Tvn stod på. Vinflaskan tömdes knappt. Jag somnade i soffan.

Valborg … vad hände?

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Det här inlägget postades i Livet av Sanasi. Bokmärk permalänken.

Om Sanasi

En glädjespridande, impulsiv, envis, drömmande, livsnjutande, cykeltokig art director, med ett &-tecken intatuerat i nacken och en överdriven fascination för typsnitt, reklam och sociala medier.