När det inte blir riktigt som man tänkt sig. Jag söker nytt jobb.

 

I januari i år fick jag möjlighet att börja arbeta på en liten reklambyrå. I dagsläget traditionell och med relativt stort fokus på printreklam, men med målsättning att bli mer digital, fokusera mer på sociala medier och tids nog också kunna anställa ett par kreatörer till.

Det kändes som en rolig utmaning. Jag var sugen på att testa småskaligt igen efter att under flera år jobbat på större byråer. Att dessutom få vara med att bygga upp något är ju få förunnat, så 2012 började riktigt spännande, och jag var grymt taggad.

Tyvärr har det visat sig nu att konjunkturen kom ikapp även oss. Vikande orderingång, några inställda projekt, och verkligheten är ett faktum. Det blir för dyrt för min chef att ha kvar mig. Så imorgon, måndagen den 4 juni, jobbar jag min sista dag på Differator. Oerhört trist eftersom jag tycker att den här våren har varit fantastiskt rolig och jag kommer att sakna många av våra uppdrag och kunder.

Så nu behöver jag hitta nya arbetskamrater, och jag ber om er hjälp och era ögon. För även om jag scannar varenda rekryteringsfirma jag kan komma på, är det svårt att veta vad som sker under ytan och jag skulle bli glad om ni ville vara med och sprida det här blogginlägget.

Jag heter Sarah Bernhardt och har jobbat i reklambranschen i snart 10 år. Hamnade här efter att ha förälskat mig i marknadsföring. Och efter ett par år på konstskola kombinerat med distanskurser på Berghs och en utbildning i grafisk design landade jag mitt första jobb. Nu tio år, och ett par arbetsplatser senare, är jag lika fascinerad och lycklig över att få arbeta med det jag älskar. Reklam, kommunikation och formgivning.

I dagsläget jobbar jag som ad och har jobbat med ett flertal olika uppdragsgivare genom åren, med många olika typer av önskemål och projekt, både inom B2B och B2C. Exempel på sådana uppdrag är grafiska profiler för stora koncernföretag, lanseringskampanjer, event, informationsmateriel, kampanjsiter och nu även en del med sociala medier. Nu senast har jag varit med och designat en webbshop som rullas ut i dagarna.

Jag brinner extra mycket för typsnitt och är vansinnigt förtjust i kommunikation på nätet. Jag twittrar, facebookar, bloggar, pinterestar, tumblar, instagrammar och är uppkopplad nästan dygnet runt. Dels för att jag tycker att det är så otroligt roligt, men också för det hjälper mig så mycket i jobbet. Och hittar jag något jag tycker är intressant delar jag gärna med mig. På tidigare arbetsplatser har jag skapat kreativa forum, ordnat filmvisningar och mailat ut dagens bilder. Allt yrkesrelaterat och för att ge energi och inspiration till de jag jobbar tillsammans med.

När huvudet blir för fullt och familjen tillåter sätter jag mig antingen på min mountainbike och cyklar rätt ut i skogen, eller på min racer för att avverka ett antal asfaltsmil. Träning och framförallt cykling är en annan av mina stora passioner och det kan ni läsa om här.

Så nu letar jag nytt jobb inom reklambranschen, eller på ett företags marknadsavdelning där jag kan hjälpa dem med deras kommunikation både visuellt och även inom sociala medier. Jag söker framförallt i Göteborg med omnejd, då jag har familj och har svårt att flytta.

Från och med tisdag är jag tillgänglig och jag kommer gärna och presenterar mig och berättar mer om vad jag kan och vad jag kan bidra med. Kontakta mig på sarah@bernhardt.it eller ring mig på 070-796 86 28. Hoppas vi hörs.
Ni är välkomna att googla mig om ni vill. Eller så hittar ni mig lite enklare här

LinkedIn
Facebook
Twitter
Pinterest
Tumblr
Instagram

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes